Islamitische mannen kleding

Islamitische mannen kledingEisen aan islamitische mannen kleding

Wat voor moslimvrouwen geldt, geldt ook voor de mannen: de islamitische mannen kleding mag nooit aanstootgevend zijn. In ieder geval moet de kleding bedekkend zijn van navel tot knie. De kleding mag niet te strak zijn en moet netjes en schoon zijn, zeker als men de moskee wil betreden.

Islamitische mannen kleding: verschillende soorten kledingstukken

Voor moslims is traditionele, wijd vallende kleding te koop, zoals de thobe (lange jurk voor mannen, eventueel met versiering op de borst). Veel islamieten dragen dit kledingstuk niet dagelijks. De thobe wordt vaak aangeschaft voor feesten zoals el Eid, of gebruikt als men naar de moskee gaat. Voor heren zijn naast islamitische mannen kleding ook sandalen te koop, katoenen mutsjes en Palestijnse sjaals. Deze sjaals zijn vaak ook tijdelijk in de mode bij niet-moslims, en mijn goede Vlaamse vriend André draagt hem al jaren met trots!

Voor de besnijdenis kan voor jongetjes een qamis (katoenen blouse) met bijpassende broek aangeschaft worden. Islamitische mannen kleding voor imams moet aan bepaalde eisen voldoen: de imam mag geen pak met das, of een abaya (lange jas) dragen. Hij zou zich moeten kleden als de profeet Mohammed en dus een lange jurk, sandalen en hoofdbedekking moeten dragen.

islamitische mannenkleding